Hieronder uitleg van de afzonderlijke tabbladen. Sommige van de tooltjes werken alleen in Firefox/chrome, dus gelieve daarmee te openen. Mail gerust met aanvullingen of verzoekjes.

Tweede Kamer

Dit is een plattegrond van de plenaire zaal, onder de plenaire zaal staat vakjes. Als je op een breed vakje klikt, verschijnt er een partijlogo in dat vakje en verschijnen de zetels van die partij in de plenaire zaal. In de hoge vakjes zitten de bijbehorende fractievoorzitters verstopt. De partijen staan op volgorde van aantal stemmen bij de verkiezingen.

Programma

Op dit tabblad kan een presentatie worden samengesteld om aan een klas te laten zien aan het begin van de dag. Begin door links een programma te kiezen. Op dat moment zullen er twee kolommen rechts verschijnen. De rechter kolom is het programma zoals dat verstuurd zal worden. Sleep onderdelen met de muis op hun plek of haal extra onderdelen uit de linker kolom. Als een onderdeel een tekstvak heeft dan zal de informatie uit dat tekstvak getoond worden. Gebruik dit om namen van bijvoorbeeld Kamerleden toe te voegen.

Als er behoefte is aan onderdelen die niet in de lijst staan, dan kan met de optie ‘extra veld’ in de rechter kolom een rechter veld met een vrij in te vullen tekstvak verschijnen. Vul daarna stad of school en als je programma compleet is druk je op ‘verzenden’. Je programma zal in een nieuw venter verschijnen.

Links

Nuttige links die ik soms gebruik tijdens het programma. Verzoekjes zet ik er graag in.

Regering

Dit is een plaatje van de Regering, iedereen behalve de koningin is van een gekleurd profiel voorzien. Als je de muis op een profiel houdt komt daar een gekleurde rand omheen en verschijnt de functie van de minister in beeld. De rand heeft de kleur van de partij waar de minister bij hoort. Als je er op klikt dan verdwijnt het gekleurde deel en verschijnt de minister en zijn of haar naam. Ik wil dit gaan gebruiken tijdens de film om de Regering een gezicht te geven. Om het makkelijker te maken kan je op de transparantknop drukken en los op laat gelijk alles zien. De staatssecretarissen verschijnen naast de foto als je op de knop drukt en zijn ook weer te verstoppen.